بعضی شرکت ها جهت ارتقای درجه خود نیاز به مدارک کارشناسی دارند، حال اگر این جانب مدرک خود را تحویل آنها داده و در قبال آن وجهی (به صورت ماهیانه) دریافت کنم، آیا این درآمد صحیح خواهد بود؟
پرسش
سلام علیکم. شخصی بنا به درخواست یکی از شرکتها مدرک کارشناسی خود را در اختیار آن شرکت قرار میدهد و در قبال این کار ماهیانه مبلغی دریافت میکند. آیا این درآمد مباح است؟
توضیح: بعضی شرکتها جهت ارتقای درجه و حل مشکلات تشکیل شرکت نیاز به این مدارک کارشناسی دارند.
پاسخ اجمالی

پاسخ های دریافتی از دفاتر مراجع به این شرح است:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

اینگونه امور تابع قوانین و مقررات مربوطه می باشد و اگر بر طبق آن باشد، مانعی ندارد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

در صورتیکه بر خلاف قوانین مربوطه بوده و نوعی تقلب و دروغ محسوب شود جایز نیست.

پاسخ آیت الله هادوی تهرانی به این شرح است:

اگر این کار با منع قانونی مواجه نباشد، و همراه با عمل نامشروع دیگری مانند دروغ یا جعل، صورت نگیرد، بلامانع است.