آیا برای یک خانم شایسته است، هنگامی که سوره ای را در حین نماز تلاوت می کند و یا آن را در ذهن خود از بر می خواند، لب خوانی هم بکند؟
پرسش
آیا برای یک خانم شایسته است، هنگامی که سوره ای را در حین نماز تلاوت می کند و یا آن را در ذهن خود از بر می خواند، لب خوانی هم بکند؟
پاسخ اجمالی

یکی از واجبات نماز، قرائت است. در نماز واجب است که کلمات تلفظ شود و گذراندن کلمات در قلب و ذهن کفایت از قرائت نماز ندارد.[1] این موضوع برای زنان و مردان مساوی است و فرقی بین آنان نیست. ولی در آهسته یا بلند خواندن نماز های واجب بین زن و مرد فرقی دارد که بیان می شود.

در نماز های که باید بلند خوانده شود( نماز های صبح،مغرب و عشا) زن مى‏تواند[2] حمد و سوره نماز صبح و مغرب و عشا را بلند یا آهسته بخواند، ولى اگر نامحرم صدایش را بشنود بنا بر احتیاط واجب باید آهسته بخواند.[3]

[1]   توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 609.

[2]بلند خواندن این نماز ها بر مردان واجب است.

[3] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 549.