آیا حبیب بن مظاهر در نوجوانی از دنیا رفت و با دعای امام حسین(ع) زنده شد تا در کربلا یاورشان باشد؟
پرسش
آیا صحیح است که حبیب بن مظاهر در کودکی از دنیا می‌روند و دوباره زنده میشود؟
پاسخ اجمالی

در ارتباط با این پرسش باید گفت؛ آنچه در ارتباط با مرگ حبیب بن مظاهر در نوجوانی و زنده‌شدن مجددشان در برخی سایت‌ها نقل می‌شود، با جست‌وجویی که داشتیم در منابع معتبر روایی و تاریخی یافت نشد.

گزارش یاد شده از این قرار است:

 «امام علی(ع) به همراه حسنین(ع) به منزل مظاهر اسدی دعوت بودند. حبیب بن مظاهر که جوان بود، به پشت بام رفت تا لحظه ورود امام(ع) را تماشا کند. او بعد از این‌که متوجه می‌شود که مهمان‌ها نزدیک هستند، خواست به استقبال امام(ع) برود که به زمین سقوط کرده و از دنیا می‌رود. پدر و مادر حبیب برای این‌که مهمان‌ها متوجه این قضیه نشوند، جنازه پسرشان را در اتاقی پنهان می‌کنند. قبل از پهن کردن سفره، مظاهر اسدی پارچ آب و تشتی ‌آورد و روی دستان امام علی(ع) آب ریخت، اما حضرت اجازه نداد تا مظاهر روی دستان حسنین(ع) آب بریزد و فرمود: شما از نظر سنی از دو فرزند من بزرگ‌تر هستید و به حبیب بگویید تا این کار را انجام دهد. مظاهر اسدی سعی کرد خودش این کار را انجام دهد تا مردن حبیب پنهان بماند، اما امام علی(ع) اجازه ندادند. مظاهر اسدی مجبور شد حقیقت را بازگو کند. امام علی(ع) از امام حسین(ع) درخواست کرد تا نماز بخواند و از خداوند زنده شدن حبیب را بخواهد. امام حسین(ع) نماز ‌خواند و دستان‌شان را رو به آسمان بالا برده و دعا کرد. امام علی(ع) و امام حسن(ع) هم آمین گفتند و حبیب ابن مظاهر زنده شد».

گفتنی است در صورت مشاهده گزارشی مستند در این زمینه، این پاسخ ویرایش خواهد شد.[1]

[1]. «امام حسین (ع) و حبیب بن مظاهر )»، 8472؛ «جدا بودن قبر حبیب بن مظاهر»، 95354.