کد سایت fa9876 کد بایگانی 9299 نمایه تقلیدی یا تحقیقی بودن ولایت فقیه
طبقه بندی موضوعی System|کلیات
گروه بندی اصطلاحات اصطلاحات فقهی - اصولی
خلاصه پرسش
آیا ولایت فقیه از امور تقلیدی است یا تحقیقی؟
پرسش
آیا ولایت فقیه از امور تقلیدی است یا تحقیقی؟ اگر از امور تقلیدی است جزء کدام قسم از احکام تقلیدی است؟ مثلاً جزء عبادات است. جزء معاملات است؟
پاسخ اجمالی

پاسخ آیت الله هادوی تهرانی به این شرح است:

هر چند اصل ولایت فقیه جزء مسلمات اسلامی است، ولی خصوصیات آن نیازمند اجتهاد یا تقلید از مجتهد است. با این وصف، ولایت فقیه از امور تقلیدی و در زمره­ی امور غیر عبادی است و در حوزه­ی فقه سیاسی قرار می گیرد.