آیا روز عاشورا شخصی به نام عبیدالله بن قیس بن ابی عروه در سپاه امام حسین(ع) حضور داشت و به شهادت رسید؟
پرسش
زندگی‌نامه عبیدالله بن قیس بن ابی عروه را بیان نمایید.
پاسخ اجمالی

بر اساس گزارش برخی منابع کهن در میان نام شهدای کربلا نام این شهید نیز مشاهده می‌شود که بر اساس آن، یکی از کسانی روز عاشورا در رکاب امام حسین(ع) به شهادت رسید، عبیدالله بن قیس بن ابی عروه بود که به همراه برادرش عبدالله به نزد امام(ع) آمد.[1] وی از قبیله بنی غفّار بن ملیل بن ضمره بود.[2] البته در این منابع، گزارش دیگری در مورد شخصیت این شهید و نیز پیشینه‌ی ایشان قبل از قیام عاشورا نیافتیم که در صورت مشاهده چنین گزارشی به این پاسخ افزوده خواهد شد.

[1]. رسان، فضیل بن زبیر، تسمیة من قتل مع الحسین ع‏، ص 152، قم، آل البیت ع‏، چاپ دوم‏، 1406ق.

[2]. همان.