آیا می توان برخی نجاسات مانند اجزاء خوک را به غیر مسلمان فروخت؟
پرسش
اینجانب در یک فروشگاهی (که محصولات ویتامینه دارد) مشغول به کارم. و اکثر مشتری هایمان غیر مسلمان هستند. لازم به ذکر است که اکثر این ویتامین ها به صورت کپسول مانند ارائه می شوند. و بتازگی متوجه شدم که این کپسولها از خوک (گوشت خوک) درست شده اند.
با این اوصاف می خواهم بدانم آیا چنین چیزی صحت دارد؟ در آن صورت آیا می بایست این شغل را رها کنم؟
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

اگر یقین به این مطلب دارید خریدو فروش آن خالی از اشکال نیست.

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

از جنس آنچه در سوال آمده اطلاعاتی ندارم لکن اگر آنچه درباره مواد آن نوشته اید صحت داشته باشد خرید و فروش آن اگر چه مشتری غیر مسلمان باشد جایز نیست و در صورت شک در مواد آن تحقیق لازم نیست.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

1. در مورد مواد تشکیل دهنده کپسول باید به متخصصان دارو سازی مراجعه کنید.

2. اگر اجزاء خوک در چیزی باشد، نجس و حرام است و فروش آن به مسلمان جایز نیست، ولی فروش آن به کسانی که خوک را حلال می دانند (غیر مسلمانان مانند مسیحیان) جایز است.