آیا عمران(ع) پدر حضرت مریم(س) از پیامبران بود؟
پرسش
آیا عمران(ع) پدر حضرت مریم(س) از پیامبران بود؟
پاسخ اجمالی

گزارش شده است عمران بن ماثان(ماتان) از فرزندان سلیمان بن داوود بود. و آل ماثان سروران بنی‌‌اسرائیل و پیشوایان روحانى آنان بودند.[1]

از امام باقر(ع) راجع به پیامبری عمران(ع) پدر حضرت مریم(س) سؤال شد، آن‌حضرت فرمود ایشان باجناق حضرت زکریا(ع) و از پیامبران صاحب رسالت در میان قوم بنی‌اسرائیل بود. بر این اساس، حضرت یحیی(ع)، پسرخاله حضرت مریم(س) می‌شد.[2]

با این وجود در گزارشی تاریخی، حضرت زکریا(ع)، شوهر دختر عمران بن ماثان(ع) و به عبارتی شوهر خواهر حضرت مریم(س) اعلام شده است.[3]

نقل است که عمران قبل از تولد فرزندش مریم از دنیا رفت.[4]

[1]. ابن اثیر جزری، علی بن محمد، الکامل فی التاریخ، ج 1، ص 298، بیروت، دار صادر، 1385ق.

[2]. مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار، ج 14، 202، بیروت، دار إحیاء التراث العربی، چاپ دوم، 1403ق.

[3]. مقدسی، مطهر بن طاهر، البدء و التاریخ، ج 3، ص 116، بورسعید، مکتبة الثقافة الدینیة، بی‌تا.

[4]. طبری، أبو جعفر محمد بن جریر، تاریخ الامم و الملوک(تاریخ طبری)، تحقیق، ابراهیم، محمد أبو الفضل، ج 1، ص 585، بیروت، دار التراث، چاپ دوم، 1387ق؛ زندگی‌نامه حضرت مریم(س)، 110787.