آیا امام حسن(ع) فرزندی به نام بِشر داشت که در روز عاشورا در کنار عمویش به شهادت رسید؟
پرسش
لطفاً زندگی‌نامه بشر بن حسن را که روز عاشورا در رکاب امام حسین(ع) به شهادت رسید، بیان نمایید.
پاسخ اجمالی

در منابعی که به بررسی حادثه‌ی کربلا می‌پردازند، در کتاب‌هایی که بیانگر اسامی فرزندان ائمه(ع) از جمله فرزندان امام حسن(ع) می‌باشند و نیز در زیاراتی که نام شهدای کربلا در آنها وجود دارد، از شخصی به «بِشر بن حسن بن علی» به عنوان شهیدی از شهدای این حماسه یاد نشده است. با این وجود، اما برخی منابع - گاه با تردید - از شهیدی با این نام یاد می‌کنند که در دفاع از عمویش امام حسین(ع) در روز عاشورا به شهادت رسید.[1]

به هر حال، اطلاعات زیادی از زندگی این شهید در تاریخ دیده نشده است. در صورت دست‌یابی به اطلاعات بیشتر، این پاسخ نیز ویرایش خواهد شد.

[1]. ابن شهر آشوب مازندرانی، مناقب آل أبی طالب(ع)، ج 4، ص 112، قم، علامه، چاپ اول، 1379ق؛ کرکی حائری‏، سید محمد، تسلیة المجالس و زینة المجالس‏، ج ‏2، ص 330، قم، مؤسسة المعارف الإسلامیة، چاپ اوّل‏، 1418ق؛ مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار، ج ‏45، ص 63، بیروت، دار إحیاء التراث العربی، چاپ دوم، 1403ق.