حکم نافله‌ی عشاء(نماز وُتَیره) برای مسافر چیست؟
پرسش
سلام؛ حکم نافله‌ی عشاء برای مسافر چیست؟
پاسخ اجمالی

نافله‌ی عشاء از مسافر ساقط است؛ اما خواندن آن به امید رسیدن به ثواب مانعی ندارد.

ضمائم:

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]

حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):

به‌طور کلى در سفر نافله‌‌های ظهر و عصر و عشاء ساقط است و نباید خوانده شود.

حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

به نیت رجا اشکال ندارد.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

نافله‌ی ظهر و عصر در سفر ساقط است و نباید خواند و احتیاط آن است که نافله‌ی عشاء را نیز ترک کند، امّا بقیّه‌ی نافله‌هاى شبانه روزى یعنى نافله‌ی صبح و مغرب و نافله‌ی شب در سفر ساقط نمی‌شود.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

به قصد رجاء مانعی ندارد.

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):

نافله‌ی عشاء برای مسافر به قصد رجاء بلامانع است.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.