آیا زمین چرخ اتومبیل را پاک می کند؟
پرسش
آیا زمین چرخ اتومبیل را پاک می کند؟ یعنی با حرکت روی زمین تایر پاک می شود؟
پاسخ اجمالی

همه مراجع غیر از آیت الله بهجت (ره) می گویند: کسى که با دست و زانو راه مى‏رود، اگر کف دست یا زانوى او نجس شود پاک شدن دست و زانوى او به وسیله راه رفتن محل اشکال است. همچنین است ته عصا و ته پاى مصنوعى و نعل چهارپایان و چرخ اتومبیل و درشکه و مانند اینها.[1]

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

بله، طهارت چرخ اتومبیل بر اثر حرکت بر روی زمین خالی از قوت نیست.

[1] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 116، آیت الله بهجت در این باره می فرمایند:  کسى که با دست و زانو راه مى‏رود، اگر دست یا زانوى او نجس شود، با راه رفتن پاک مى‏گردد. و هم چنین است ته عصا و ته پاى مصنوعى و نعل چهارپایان و چرخ اتومبیل و گارى و مانند اینها بنا بر اظهر.