آیا با زنی که تازه، دوره ماهیانه اش تمام شده و غسل نکرده است، می توان همبستر شده و نزدیکی کرد؟
پرسش
سلام؛ آیا با زنی که تازه، دوره ماهیانه اش تمام شده و غسل نکرده است، می توان همبستر شده و نزدیکی کرد؟ تا چه حد لازم است که انسان در امر نجاست و طهارت حساسیت و دقت کند؟
پاسخ اجمالی
هنگامی که زن از دورۀ ماهیانه‌اش پاک می‌شود، برخی از مسائلی که در دوران حیض، انجامش صحیح نبوده[1] و یا حرام[2] بوده است بر او مباح می‌شود. از جمله این مسائل، طلاق و جماع است که بلافاصله بعد از پاک شدن زن (بدون انجام غسل)، شوهرش می‌تواند او را طلاق داده و یا با او همبستر شود.
البته عده‌ای از مراجع عظام تقلید چنین بیان کرده‌اند که بهتر است جماع بعد از شسته شدن آلت تناسلی زن (اگر چه زن هنوز غسل حیض نکرده) باشد،[3] و برخی دیگر بنابر احتیاط واجب، شستن آلت تناسلی را قبل از جماع و در صورت عدم انجام غسل حیض لازم دانسته‌اند[4]. البته تمامی مراجع محترم تقلید فرموده‌اند که بنابر احتیاط مستحب، قبل از غسل، جماع نکنند؛[5] یعنی بهتر است قبل از جماع، غسل کند.
شایان ذکر است در این مسئله، حکم زنی که خون نفاس می‌بیند مانند زن حایض است.
جواب پرسش دوم تان را می‌توانید در سؤالات 3632 (سایت: 3894)، 2599 (سایت: 2731)، 2131 (سایت: 2243) و 13740 (سایت: 13454) ببینید.

[1] مانند طلاق که در زمان حیض صحیح نمی باشد.
[2] مانند همبستری که در دوران حیض حرام است.
[3]حضرات آیات خویی، تبریزی، زنجانی.
[4] حضرت آیت الله سیستانی.
[5]  توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 266.