کد سایت fa13732 کد بایگانی 13969 نمایه حکم ازدواج در صورت عدم اطلاع از بیماری برص در همسر
طبقه بندی موضوعی Laws and Jurisprudence|گوناگون
خلاصه پرسش
کسی که به بیماری برص مبتلاست، طوری که در قسمتهای ظاهری بدنش معلوم نیست. آیا قبل از ازدواج باید به همسر آینده اش بگوید؟ اگر نگویدحکم آن چیست؟
پرسش
با سلام و عرض خسته نباشید. آیا کسی که به بیماری ویتیلوگو یا همان برص که باعث سفیدی قسمتهایی از پوست می شود مبتلاست. طوری که در قسمتهای ظاهری بدن معلوم نیست. قبل از ازدواج باید به همسر آینده این مطلب را بگوید. اگر نگوید و پس از ازدواج معلو م شود حکم آن چیست؟ با تشکر.
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

اگر مورد سؤال واقع نشود، لازم نیست.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

اگر زوجه یا خانواده او بپرسند نباید بیمارى خود را مخفى کند واگر خود را سالم معرفى کند و بر این اساس عقد شود و سپس دروغ او معلوم شود زن مى تواند عقد را فسخ کند.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

در صورتی که توافق طرفین به صورت شرط ضمن عقد یا شرط مبنی علیه العقد ، بر سلامت بوده باشد، هر عیبی سبب حق فسخ می شود.

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

برص مرض جلدی است که به آن پیسی می گویند و تشخیص آن با نظر عرف و اطباء است و حکم آن در مورد ازدواج آن است که اگر زوج بعد از عقد ازدواج متوجه شود که زوجه قبل از ازدواج مبتلا به آن برص بوده می تواند عقد را فسخ کند.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

بیان بیماری برای همسر آینده واجب نیست؛ ولی اگر او در آینده مطلع شود حق فسخ عقد نکاح را خواهد داشت.

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.