اگر در هنگام غسل واجب، هنگام شستن طرف راست و چپ، مقداری از بدن نجس باشد، آیا ممکن است در حین غسل برطرف شود؟
پرسش
در غسل واجب هنگام شستن طرف راست و چپ بدن اگر بدن مقداری نجس باشد و عین نجاسات هم در آن نباشد آیا می شود آن نجاسات را در حال غسل کردن برطرف کنیم؟ (من مقلد مقام معظم رهبرى هستم).
پاسخ اجمالی

پاک بودن تمامى بدن قبل از غسل واجب نیست، بلکه پاک بودن هر عضوى هنگام غسل آن کافى است. بنا بر این اگر عضو، قبل از غسل آن، تطهیر شده باشد، غسل و نمازى که با آن خوانده شده، صحیح است. ولى اگر عضو نجس قبل از غسل آن تطهیر نشود، و با یک شستن بخواهد هم آن را پاک کند و هم غسل نماید، غسل باطل است و نمازى که با چنین غسلى خوانده، باطل و قضاى آن واجب است.[1]

[1] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 229، احکام غسل جنابت (استفتاءات از مقام معظم رهبرى) س 179.