اگر برای انجام غسل، فقط دست خیس را بر اعضای غسل بکشیم، آیا صحیح است؟
پرسش
آیا در غسل واجب می توان ظرف آبی تهیه کرد و دست خود را در آن فرو برده و فقط همان دست خیس را بر اعضای غسل کشید؟
پاسخ اجمالی

پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
باید به گونه‌ای باشد که شستن بدن به قصد غسل صدق کند، ولی جریان آب بر بدن شرط نیست.[2]
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
باید آب را بر بدن بریزد نه مسح کند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در غسل، لازم نیست تمام بدن با دست شسته شود، و چنانچه با نیت غسل، هر طور آب را به تمام بدن برساند کافی است.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
لازم است آب و خیسی به مقدار کمی جاری شود تا شستن صدق کند.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
اگر آب بر اعضای بدن جاری شود - کمترین مقدار جریان که عنوان شستن بر آن صدق کند، کافی است - و به تمام اعضا برسد، غسل صحیح است.
لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: سیستانی، صافی گلپایگانی و مکارم شیرازی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.