شخصی بینی خود را عمل کرده و هر روز باید علاوه بر بینی، تمام صورت را با پماد مخصوصی چرب نماید، اگر بخواهد وضو بگیرد، چکار کند؟
پرسش
یکی از دوستانم بینی خود را عمل کرده و هر روز باید علاوه بر بینی کل صورت را با پماد مخصوصی چرب نماید، اگر بخواهد وضو بگیرد، اولاً: باید سه بار حداقل این پماد زنی تکرار شود که هم سخت است و هم هزینه دارد. ضمنا سه بار هم باید باند بینی را تعویض نماید. راه حل آسان کدام است؟
پاسخ اجمالی

اگر چربی پماد به مقدار کمی باشد اشکالی ندارد، ولی اگر مانع از رسیدن آب به پوست باشد، باید برای وضو، آن را پاک کرد و اگر این کار مشکل است، می‌تواند به صورت جبیره‌ای وضو بگیرد، به این صورت که دستِ تر را بر روی باند صورت بکشد و بعد از آن نیز تیمم کند.

ضمائم:

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]

حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

اگر به مقداری کم باشد به وضو ضرر نمی رساند.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

چنانچه برداشتن باند و زائل کردن پماد ممکن باشد باید انجام شود هر چند مقداری هزینه بر باشد و وضو را به صورت متعارف بگیرد و اگر واقعاً آب برای وی ضرر دارد می تواند وضوی جبیره بگیرد و بنابر احتیاط هم تیمم کند.

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):

در صورتیکه آب ضرر دارد و امکان شستن وجود ندارد می‌تواند به صورت جبیره‌ای وضو بگیرد، به این صورت که دست تر را بر روی باند صورت مسح کند و البته بنا بر احتیاط واجب علاوه بر وضوی جبیره‌ای باید تیمم هم بکند.

حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):

اگر چربی پماد مانع از رسیدن آب به پوست باشد، باید برای وضو آن را پاک کرد و اگر این کار مشکل است، با همان وضع وضو بگیرد و سپس تیمم کند.  لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: سیستانی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.