آیا فرزند، برای نذر کردن نیاز به اذن پدر دارد؟
پرسش
آیا فرزند، برای نذر کردن نیاز به اذن پدر دارد؟
پاسخ اجمالی

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:

در نذر فرزند، اجازۀ پدر شرط نیست، ولى اگر پدر[1] از عملى که فرزند آن را نذر کرده است منع کند،[2] نذرش باطل مى‌شود.[3]

[1]. آیات عظام اراکی،خویی، تبریزی، سیستانی، فاضل: (پدر یا مادر).

[2]. آیة الله مکارم شیرازی: (و این کار او، مایۀ آزار پدر باشد). آیة الله سیستانی (اگر نهى آنها از روى شفقت باشد و مخالفت موجب آزار آنها شود).

[3]. زنجانى:(...بلکه بنا بر احتیاط اگر بدون اذن او نذر کند، بلکه اگر با نهى پدر نذر کند، باید به آن نذر عمل کند)؛ امام خمینى، سید روح اللّٰه، توضیح المسائل(محشّٰى)، ج‌2، ص 612، م 2646، دفتر انتشارات اسلامى، قم ، هشتم، 1424 ه‍ ق؛ وحید خراسانى، حسین، توضیح المسائل، ص 554، م 2710، مدرسه امام باقر(ع)، قم، نهم، 1428 ه‍ ق.