آیا خواندن زیارت عاشورا در ساعت اداری که گاهی باعث انتظار مراجعه کنندگان می‌شود جایز است؟
پرسش
سلام؛ آیا خواندن زیارت عاشورا در ساعت اداری که بعضا باعث انتظار و ناراحتی مراجعه کنندگان می‌شود جایز است؟
پاسخ اجمالی
همانگونه که مدیران مؤسسات، این اختیار را دارند که برای بالا بردن روحیه کارکنان، آنان را با مخارج مؤسسه به اردوهای تفریحی ببرند، در مواردی نیز می توان تصور کرد که بتوانند برای بالا بردن روحیه معنوی کارکنان، بخش کوچکی از ساعت کاری را به مراسمی چون نماز جماعت، زیارت عاشورا و... اختصاص دهند. با این وجود، هم مدیران و هم کارکنان باید نهایت تلاش را انجام دهند که به این بهانه حقی از مراجعه کنندگان تضییع نشود. لذا بر فرض سؤال باید گفت چنانچه امر مذکور موجب تضییع حقوق مراجعه کنندگان شود جایز نیست و اگر در این زمینه مقرراتى وجود دارد، باید مراعات شود.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است: [1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):
اگر موجب تضییع حقوق مراجعه کنندگان نشود، اشکال ندارد؛ و اگر در این زمینه مقرراتى وجود دارد، باید مراعات شود.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
باید در ساعاتی آن را انجام دهند که مراجعه کنندگان معطل نمانند.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
به مقتضای قوانین رایج عمل شود.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
انجام هر کاری در ساعات اداری که با وظیفه محوله منافات داشته باشد، شرعا جایز نیست.  لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.