آیا حفاظت از نوامیس، اموال و اشخاص در فقه اسلامی به عهده شخص به خصوصی است؟
پرسش
آیا حفاظت از نوامیس، اموال و اشخاص در فقه اسلامی به عهده شخص به خصوصی است؟و چنانچه مسلمانی شخص یا اشخاصی را جهت حفاظت و حراست از مال و جانش استخدام کند مغایرتی با مسئولیت حاکم شرع در این خصوص ندارد؟
پاسخ اجمالی
آنچه مسلم است؛ این است که یکی از وظایف و مسئولیت‌های حکومت اسلامی و هر حکومت دیگری، برقراری امنیت در جامعه است. و این از ابتدایی‌ترین حقوق شهروندان از هر نظامی است. روشن است که هر حکومت و دولتی برای استقرار و تداومش نیاز به امنیت اجتماعی دارد. از این‌رو تأمین امنیت شهروندان در مرحله نخست بر عهده حکومت و دولت است. البته کیفیت برقراری امنیت در جوامع مختلف متفاوت است. اما اگر گروهی بخواهند امنیتی بیش از حد متعارف در جامعه در مورد اموال خود ایجاد کنند، می‌توانند با رعایت قوانین اقدام به این کار نموده و این موضوع منافاتی با مسئولیت حاکم شرع ندارد.