گفتن «السلام علی عباد الله الصالحین الطیبین الطاهرین» در سلام آخر چه حکمی دارد؟
پرسش
آیا گفتن «السلام علی عباد الله الصالحین الطیبین الطاهرین» در سلام آخر نماز جایز است؟ و حکم نمازهایی که این گونه خوانده‌ام چیست؟
پاسخ اجمالی
سلام نماز را همان‌طور که در رساله‌‏هاى عملیّه بیان شده است بخوانید و چیزى بر آن اضافه نکنید هر چند که کلام حق و صحیحى باشد، در هر حال نمازهایی را که تاکنون به این شکل خوانده‌اید لازم نیست قضا نمایید.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
نماز و از جمله سلام را همان‌طور که مراجع عظام شیعه (کثّرالله‌امثالهم) در رساله‌‏هاى عملیّه بیان نموده‌‏اند بخوانید و چیزى بر آن اضافه نکنید هر چند که کلام حق و صحیحى باشد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
چیزی بر سلام ها اضافه نکنید، اما آنچه را تاکنون خوانده اید لازم نیست قضا کنید.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
در فرض سوال، چنانچه اگر بعد از گفتن آن سه سلام،  جمله مذکور را گفته، نمازهای خوانده شده صحیح است.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
سؤال مجمل است اگر بعد از سه سلام که در رساله توضیح المسائل مذکور است جمله فوق را می‌گفتید نمازتان صحیح است و اگر مقصود از سؤال مطلب دیگری است بنویسید تا جواب داده شود.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.