آیا در اسلام، فردی را که خود ارضایی(استمنا) می‌کند؛ حد می‌زنند؟
پرسش
آیا فردی را که خود ارضایی می‌کند در اسلام حد می‌زنند؟
پاسخ اجمالی
ابتدا تعریف تعزیر و حد را بیان کرده و سپس حکم استمنا را بیان می‌کنیم:
حد: برای برخی از گناهان در شرع مقدس، مجازات‌هایی تعیین شده است که به این مجازات‌های مشخص و معین شده، حدّ اطلاق می‌شود.[1]
تعزیر: در فقه بر کیفرى تعزیر اطلاق مى‌‌شود که (بر خلاف حد)، شارع مقدّس اندازه‌‌اى براى آن تعیین نکرده است. مقدار تعزیر بستگى به نظر حاکم شرع دارد که به اقتضاى زمان و مکان، نوع گناه و مرتکب شوندۀ آن، تفاوت مى‌‌کند، ولى همواره از بالاترین حدّ شرعى (صد تازیانه) کمتر است. امّا برخى دیگر گفته‌‌اند: تعزیر از پایین‌‌ترین مرتبۀ حدّ شرعى (75 تازیانه) نیز باید کمتر باشد.[2]
بنابراین، اگر استمنا در نزد حاکم شرع اثبات شود، حدّ نداشته و حاکم شرع فرد استمنا کننده را تعزیر می‌کند.[3]

[1]. عاملی، یاسین عیسی، الاصطلاحات الفقهیة فی الرسائل العملیة، ص 65، دار البلاغة، بیروت، 1413ق.
[2]. جمعی از پژوهشگران، زیر نظر، هاشمی شاهرودی، سید محمود، فرهنگ فقه مطابق مذهب اهل بیت علیهم السلام، ج‌2، ص532، دائره المعارف فقه اهل بیت(ع)،قم، 1426ق.
[3]. تبریزی،جواد،صراط النجاة، ج10، ص 53، دار الصدیقة الشهیدة، قم، 1427ق.