من به شخصی فیلتر شکن دادم که نیازش را بر طرف کند، اگر آن شخص با آن فیلترشکن وارد سایتهای غیر اخلاقی شود، آیا گناه او به پای من هم نوشته می‌شود؟
پرسش
سلام، من به شخصی فیلتر شکن دادم که نیازش را بر طرف کند. حال اگر آن شخص با فیلترشکن من به سایت‌های غیر اخلاقی و ممنوعه مراجعه کند، آیا گناه او به پای من هم نوشته می‌شود؟
پاسخ اجمالی
1. به‌طور کلی، استفاده از فیلترشکن و مانند آن تابع قوانین و مقررات نظام جمهورى اسلامى بوده و تخلف از مقررات جایز نیست.
2. در مواردی که شما نیت همکاری و کمک در انجام گناه را نداشته‌اید، گناه شخص مذکور بر عهده‌ی خود اوست.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
به‌طور کلی، استفاده از فیلترشکن و مانند آن تابع قوانین و مقررات نظام جمهورى اسلامى مى‌باشد و تخلف از مقررات جایز نیست. استفاده از شبکه‌هاى اجتماعى مذکور هم اگر مستلزم مفسده (مانند ترویج فساد، نشر اکاذیب و مطالب باطل) بوده و یا خوف ارتکاب گناه باشد و یا موجب تقویت دشمنان اسلام و مسلمین شود و یا خلاف قوانین و مقررات نظام جمهورى اسلامى باشد جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
مرتکب کار خلافی شده‌اید چون اصل استفاده از فیلترشکن جایز نیست ولی گناه او برعهده خودش است.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
خیر ]گناه او بر عهده خودش است[
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
تخلف از قوانین جائز نیست و اعانه در گناه حرام است.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
چیزی بر شما نیست ولی از این به بعد به افرادی که ضعیف النفس هستند و احتمال می‌دهید استفاده غیر شرعی از ابزار مذکور می‌کنند چنین کمکی نکنید.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
برای استفاده از فیلتر شکن باید طبق مقررات عمل کنید ودر این مورد شما مسئول عمل او نیستید مگر این که بدانید که او استفاده نادرست خواهد کرد.  لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.