اگر فردی موجب جدایی زن و شوهری شود که با هم ازدواج موقت کرده و مرد، معتاد و شرابخوار باشد، گناه کرده است؟
پرسش
سلام مادری داشتم که به یک نفر صیغه شده بود آن مرد معتاد بود و در خانه بساط پخت مشروب مشاهده کرده بودم من به کمک دامادمون آن ها را از هم جدا کردیم الان من عذاب وجدان دارم که آیا گناهی بر من آمده یا نه لطفاً مرا راهنمایی کنید.
پاسخ اجمالی
پیش از پاسخ به پرسش بیان روایاتی در این زمینه خالی از لطف نیست.
الف. پیامبر (ص) ده کس را درباره شراب لعنت کرده است:
1. آن که درختش را (به قصد تهیه شراب) مى‏کارد،
2.  کسى که آن را نگهبانى مى‏کند،
3. آن که انگورش را مى‏فشارد (شراب تهیه می‌کند)،
4. خورنده،
5. ساقى،
6. حمال،
7. تحویلدار،
8.  فروشنده،
9. مشترى
10. آن‌که پولش را مى‏خورد.[1]
ب. پیامبر خدا (ص) فرمود: هر کس به خدا و روز قیامت ایمان داشته باشد، بر سر سفره‏اى ننشیند که در آن شراب باشد.[2]
با توجه به روایات بالا و روایات بسیاری که بر خباثت شراب، شراب خوار، تهیه کننده شراب و ... دلالت دارد به نظر می رسد کار درستی انجام داده اید ولی توجه داشته باشید که مادرتان را نرنجانید و او را از این مسائل آگاه نمایید.

[1]. عَنَ رَسُولُ اللَّهِ ص فِی الْخَمْرِ عَشَرَةً غَارِسَهَا وَ حَارِسَهَا وَ عَاصِرَهَا وَ شَارِبَهَا وَ سَاقِیَهَا وَ حَامِلَهَا وَ الْمَحْمُولَةَ إِلَیْهِ وَ بَائِعَهَا وَ مُشْتَرِیَهَا وَ آکِلَ ثَمَنِهَا، شیخ صدوق‏، الخصال، ج‏2، ص 444 و 445، ناشر: جامعه مدرسین‏، قم‏، چاپ اول‏، 1362 ش‏.
[2]. قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (ص) مَنْ کانَ یُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَ الْیَوْمِ الْآخِرِ فَلَا یَجْلِسْ عَلَى مَائِدَةٍ یُشْرَبُ عَلَیْهَا الْخَمْرُ، شیخ صدوق‏، الخصال، ج‏1، ص 164.