آیا روزه برای مریضی که هر روز باید دارو مصرف کند واجب است ؟ آیا باید کفاره دهد؟
پرسش
اگر کسی ناراحتی قلبی داشته باشد و مجبور باشد هر روز دارو مصرف کند آیا روزه بر او واجب است یا خیر؟ آیا باید کفاره دهد؟
پاسخ اجمالی

مصرف   دارو (خوردن قرص، کپسول، شربت، قطره ) روزه را باطل می کند. [1]  و اگر طبق دستور پزشک مصرف دارو در روز برای او لازم باشد نباید روزه بگیرد.

بر طبق فتوای مراجع تقلید و علمای اسلام، روزه گرفتن بر مریضی که روزه برای او ضرر قابل توجهى‏ دارد واجب نیست. [2]

قرآن در این باره می فرماید: " هر کس از شما بیمار یا مسافر باشد تعدادى از روزهاى دیگر را (روزه بدارد)"   [3] . [4]

اما باید توجه داشت که اگر مرض انسان چند سال طول بکشد، بعد از آن که خوب شد اگر تا رمضان آینده به مقدار قضا وقت داشته باشد باید قضاى رمضان آخر را بگیرد و براى هر روز از سالهاى پیش یک مد که تقریباً ده سیر است، طعام یعنى گندم یا جو و مانند اینها به فقیر بدهد [5] .

[1] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص: 975،س 769

[2] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج ‏1، ص 966، مسأله 1743.

[3] بقره، 184.

[4] برگرفته از سؤال 2613 (سایت: 2827) نمایه: روزه ضرری .

[5] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج ‏1، مسأله 1707.