زنی که قبل از عادت ماهانه، ترشحاتی صورتی رنگ می‌بیند و در مجموع پانزده روز خون‌ریزی دارد، وظیفه شرعی‌اش چیست؟
پرسش
من قبل از دوره عادت ماهانه در مهبل، ترشحات صورتی دارم که به پریود وصل می‌‌شود. پریود من ده روزه است. می‌‌دانم که اگر این ترشحات صورتی را حیض محاسبه کنم این ده روز پانزده روز می‌شود. از طرفی تا روز پانزدهم خونریزی دارم. آیا می‌توانم این ترشحات صورتی را حیض حساب نکنم و وقتی ترشحات قهوه‌‌ای و خونی آمد حیض حساب کنم.(خون گرم و قرمز از روز پنجم شروع شده و تا ده روز بعد ادامه دارد که من این وسط غسل حیض می‌کنم؛ چون ده روزم تمام شده، ولی تا پنج روز بعد از غسل، خون وجود دارد). من حیض را از چه وقت حساب کنم؟
پاسخ اجمالی

در فرض سؤال، خون صورتی رنگی که ابتدا دیده شده حکم استحاضه را داشته و خونی که اوصاف حیض را دارد، حیض محسوب می‌شود، البته برخی از مراجع،[1] با فرض استمرار خروج خون در کل پانزده روز، ده روز اول را حیض و پنج روز آخر را استحاضه دانسته‌اند.

ضمائم:

پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]

حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):

در فرض سؤال، همان خون دارای صفات حیض را حیض قرار دهید.

حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

اگر این خون صورتی رنگ مستمر باشد هرچند در داخل، حیض است و آنچه بعد از روز دهم است استحاضه است.

حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):

در فرض مذکور خون بدون علامت (5 روز اول) حیض نیست و خون علامت‌دار حیض است.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

آن مقدار که صفات حیض را دارد، همان را حیض حساب کند.

[1]. آیت الله سیستانی.

[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، شبیری زنجانی و مکارم شیرازی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.