خانمی هستم که مدت دو سال است به خاطر بیماری، پی در پی، دچار خونریزی و لکه‌بینی هستم، آیا این خونها حکم حیض را دارد یا استحاضه؟
پرسش
خانمی 42 ساله هستم که مدت دو سال است به خاطر بیماری اندومتریوز دچار خونریزی و لکه‌بینی هستم. تا به امروز احکام استحاضه را برای خود انجام داده‌ام (قلیله، متوسطه و کثیره) اما حالا این سؤال برای من پیش آمده که چون این بیماری ممکن است تا زمان یائسه شدن با من همراه باشد، آیا حکم من حکم شخص مستحاضه است یا حکم کسی است که این مشکل با او هست؟
پاسخ اجمالی
اگر خون مذکور در ایام عادت حیض دیده شود، حیض است و الا چنانچه دارای عادت معینی نبوده و شرایط و صفات خون حیض را ندارد، محکوم به استحاضه است.
جهت آگاهی بیشتر در این زمینه می‌توانید به نمایه‌ 36920 (مشخصات خون حیض و استحاضه) در همین سایت مراجعه نمایید.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
اگر خون مذکور شرایط حیض را ندارد، محکوم به استحاضه است.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
ایام عادت، حیض و بقیه استحاضه است بله اگر با فاصله 10 روز [از پایان ایام حیض] مجدداً خونی ببیند که به صفات حیض است و سه روز ادامه داشته باشد حیض دومی است.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
چنانچه خونریزی لا ینقطع استمرار دارد باید به صفات مراجعه شود و خونی که صفات و شرائط حیض را دارد حیض و بقیه استحاضه قرار داده شود.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
حکم استحاضه را دارد و برای اعمال عبادی خود، طبق خصوصیات خون، باید به احکام استحاضه قلیله یا متوسطه یا کثیره عمل کند و رفتن به مسجد، خواندن نماز جماعت، نماز مستحبی، رفتن به محل‌های مذهبی و حتی رفتن به حج عمره نگرانی ندارد.  لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.