بنده در دوران شیردهی دستگاه آیو دی گذاشتم و جدیداً لکه‌بینی دارم. آیا این لکه‌ حکم حیض را دارد؟
پرسش
در دوران شیردهی هستم و به تازگی دستگاه آیو دی گذاشته‌ام، عادت ماهانه نشدم، ولی جدیداً لکه‌بینی دارم. آیا این لکه‌ها حکم حیض را دارد یا استحاضه است؟ چون در دوران شیردهی عادت ماهانه نمی‌شوم.
پاسخ اجمالی
اگر لکه‌ی مذکور، خون نبوده و یا خون زخم باشد، حکم حیض و نفاس را ندارد. در غیر این‌ صورت چنانچه سه روز پی در پی استمرار نداشته باشد استحاضه محسوب می‌شود، ولی اگر آن خون، حداقل سه روز (هر چند در باطن فرج) ادامه یابد، احکام حیض را دارد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
اگر لکه‌بینى شما خون نباشد حکمى ندارد و گرنه چنانچه در سه روز اول هر چند در باطن فرج مستمر باشد، محکوم به حیض است.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
چند نکته را باید توجه کنید:
1. ابتدای خون اگر تا سه روزِ کامل مستمر نباشد حیض نیست، یعنی اگر در روز شروع شد باید تا همان ساعت دقیقاً تا روز سوم (72 ساعت) مستمر باشد و اگر در شب شروع شد تا غروب روز سوم مستمر باشد ، معنای استمرار این است که آلودگی حداقل ولو در داخل بماند.
2. پس از استمرار سه روز حتی اگر خون کم یا کم رنگ و حتی زرد باشد حیض است و حتی اگر قطع شود و دوباره شروع شود حیض است تا ده روز کامل به همان معنی که گفتیم، بنابراین غسل وقتی واجب است که کاملاً پاک باشید و اگر بعد از آن دوباره لکه دیدید حتی اگر زردرنگ باشد تا ده روز کامل نشده حیض است و باید دوباره پس از پاکی غسل کنید.
3. اگر خون بیش از ده روز مستمر بود چنانچه در تمام روزها خون صفات حیض را داشته باشد می‌توانید برای تعیین عدد حیض به عادت خانوادگی مادر و خواهر رجوع کنید، و اگر آنها هم عادت مستقری نداشته باشند می‌توانید همه ده روز را حیض حساب کنید و مابعد آن را استحاضه قرار دهید.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
چنانچه عادت ماهانه مرتب دارد و خون یا لکه در ایام عادت و یا چند روز قبل از آن دیده شود و سه روز پشت سر هم باشد (هر چند فقط باطن آلوده باشد)، حیض است ولی اگر مجموع خون و لکه‌ها از ده روز بیشتر شود فقط خون‌هایی که در روزهای عادت دیده حیض است و بقیه استحاضه.
و در صورتی که خون، علائم و شرایط حیض (مانند پیوستگی در سه روز اول) را نداشته باشد و بر اثر زایمان و یا زخم و جرح و یا عفونت نباشد در حکم استحاضه است.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
چنانچه سه روز پی در پی استمرار نداشته باشد استحاضه محسوب می‌شود.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.