اگر ذابح گوسفند، غیر مسلمان باشد، آیا خوردن گوشت آن گوسفند حرام است؟
پرسش
اگر تمام شرایط در ذبح گوسفند رعایت شود، ولی ذابح مسیحی باشد، آیا آن گوسفند حرام شده و قابل خوردن نیست؟
پاسخ اجمالی
خوردن گوشت حیوانی که توسط غیر مسلمان ذبح شده است، حلال نیست، هر چند سایر شرایط ذبح مراعات شده باشد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):
ذبح غیر مسلمان حلال نیست، هرچند سایر شرایط تذکیه شرعیه رامراعات کرده باشند.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
ـ بنا بر احتیاط واجب ـ آن حیوان حلال نمی‏شود.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
ذبح کننده بنابر احتیاط واجب باید مسلمان باشد، ناصبى‏ها یعنى کسانى که با اهل‏بیت پیامبر صلى الله علیه و آله دشمنى دارند در حکم کفّارند.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی):
ذبیحه کفار حرام است.
حضرت آیت الله مهدی هادوی تهرانی (دامت برکاته):
اگر ذابح در هنگام ذبح اسم خدا را ببرد و بدانیم که مفهوم خدا را قصد کرده هر چند در جزئیات مفهوم خدا، دیدگاه متفاوتی دارد، این ذبیحه حلال خواهد بود ولی از آنجایی که احراز قصد مفهوم خدا، کار مشکلی است، از این رو احتیاط آن است که ذابح مسلمان باشد.  لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.