کد سایت fa5153 کد بایگانی 4865 نمایه عدم التزام ورثه به اجرای وصیت نامه میت
طبقه بندی موضوعی Laws and Jurisprudence|وصیت
خلاصه پرسش
در صورتی که وراث در اجرای وصیت نامه ای که حتی در دادگاه تنفیذ شده، اختلاف داشته و مشکل تراشی کنند، تکلیف چیست؟
پرسش
پدر من در سال 83 به رحمت خدا رفتند و یک وصیت نامه و یک صلح نامه برای ما گذاشتند صلح نامه علی رغم مخالفت 2 برادرم از طریق دادگاه تنفیذ شد. در مورد وصیت نامه هنوز که هنوز است 2 تن از برادرهایم برای اجرای آن مشکل تراشی می کنند و می گویند چون ما از بچگی کار کردیم به دخترها نباید سهمی داده شود و مادر نیز چون پدر ملکی را به ایشان مصالحه نموده اند نباید از ارث چیزی به ایشان داده شود. البته دیگر خواهر و برادرها زبانی موافقت نموده اند. و قابل ذکر است که نام یکی از ان 2 برادر مخالف وصیت نامه به عنوان وصی پدرم در وصیت نامه آمده است که اصلا اهمیتی نمی دهد چکار کنیم؟ می توانیم شخص دیگری را خودمان برگزینیم تا وصیت آن مرحوم را اجرا نماید. دیگر اینکه در وصیت نامه مفادی می باشد که پدر وصیت نموده اند از ثلث مال ایشان مخارج جهیزیه بنده و مخارج عروسی برادر کوچکم برداخت شود که سر آن نیز اختلاف است و مخارج عروسی برادرم را قبول ندارند و جهیزیه مرا نیز در حد خیلی کم می گیرند. چطور باید جهیزیه را حساب نمود و با چه فاکتورهایی آن را تخمین زد به همین صورت مخارج عروسی برادرم را. تکلیف ما با این 2 برادر چیست؟
پاسخ اجمالی

با توجه به مباحثی که مطرح نموده اید لازم دانستیم سؤال مذکور را از دفاتر مراجع استفتاء نمائیم که پاسخ تعدادی از آنان به این شرح می باشد:

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی):

از طریق دادگاه اقدام کنید و ارثیه مطابق قانون ارث بین ورثه تقسیم می شود. مخارج عروسی و جهیزیه طبق عرف خانواده شما باید از ثلث مال پرداخت شود.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مدظله العالی):

وصیت میت عیناً باید اجرا شود و در صورتی که وصی آن را تنفیذ نکند مرتکب گناه شده البته وصیت تنها در ثلث نافذ است و بیش از ثلث را باید ورثه موافقت نمایند و زوجه ارث می برد و نمی توان او را از ارث محروم نمود.

برای آگاهی بیشتر مراجعه شود به:

نمایه:   مقدار ارث پدر، مادر و همسر از میت مرد، سؤال شماره 1325 (سایت: 1320) .