اگر ماهى‌ها را بعد از صید در ظرف آبی انداخته و با استفاده از جریان برق، آنها را بکشیم، آیا خوردن آنها حلال خواهد بود؟
پرسش
با سلام؛ تغذیه‌فروشى ماهى را از حوضچه گرفته و در ظرف آب مى‌اندازد و با اتصال برق آن را کشته و سپس طبخ مى‌نماید. لطفاً نظر مراجع عظام تقلید را بیان فرمایید آیا خوردن این ماهى جایز است؟ با تشکر
پاسخ اجمالی
با توجه به این که ماهی در آب جان داده؛ خوردن آن جایز نیست.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
در فرض سؤال جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
خیر (جایز نیست)
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال که ماهی در آب جان داده خوردنش حلال نیست.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
اشکال دارد، مگر این که بیرون از آب بمیرد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
در فرض سؤال اگر ماهی در آب بمیرد، خوردن آن اشکال دارد.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.