آیا شیطان می‌تواند به انسان قدرت‌هایی مثل چشم برزخی بدهد؟
پرسش
آیا شیطان می‌تواند به انسان قدرت بدهد؟ قدرت‌هایی؛ مثل چشم برزخی، طی الارض و ... .
پاسخ اجمالی
شیطان - با توجه به توانایی که خدا در وجود او قرار داده است – شاید بتواند برخی از اطلاعاتی که برای بشر عادی قابل دسترسی نیست و نیز برخی قدرت‌ها را در اختیار انسان‌هایی قرار دهد که از او پیروی می‌کنند،[1] اما این توانایی‌ها پایدار نبوده و مانند جادوست که گرچه شاید در کوتاه مدت، آثاری داشته باشد اما خداوند اجازه بهره‌برداری طولانی مدت از آن‌را نداده و در صورت ادعای اضافی و بهره‌برداری از این قدرت پوشالی در راستای فریب مردم و جداکردنشان از مسیر حق، مدعیان را بی‌آبرو می‌کند؛ چنان‌که در قرآن کریم می‌خوانیم: «هنگامى که (ریسمانها و عصاهایشان را) افکندند، موسى گفت: آنچه شما آوردید، جادویی است که خداوند به زودى آن‌را باطل می‌کند چرا که خداوند [هرگز] عمل مفسدان را اصلاح نمی‌کند! او حق را به وعده خویش، تحقق می‌بخشد هر چند مجرمان کراهت داشته باشند!».[2]