آیا خوردن و آشامیدن سهوی در حال روزه واجب یا مستحب روزه را باطل می کند؟
پرسش
نظر آیت الله هادوی در خصوص این مسأله چیست؟ آیا اگر بدون توجه به این که روزه هستم، چیزی بخورم روزه ام باطل می شود؟ آیا بین روزه واجب با مستحب در این جهت فرقی هست؟
پاسخ اجمالی

یکی از چیزهایی که باعث بطلان روزه می شود خوردن و آشامیدن از روی عمد است.[1] که در این زمینه فرقی بین روزه واجب و مستحبی نیست. اما اگر روزه دار سهواً چیزى بخورد یا بیاشامد، روزه‏اش باطل نمى‏شود.[2]

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به سؤال مذکور چنین است:

خوردن و آشامیدن سهوی روزه را باطل نمی کند، چه روزه واجب باشد و چه مستحب.

[1] . توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج ‏1، ص 892 – 891، م 1573- 1572.

[2] . همان، ص 892، م 1575.