دلیل حرمت دیدن شوی زنان نامحرم چیست؟
پرسش
12. چرا گوش کردن به آواز خواندن زن در صورتی که غنا نباشد جایز است اما دیدن شو زنان نامحرم در صورتی که مناسب مراسم لهو نباشد و مفسده ای هم ایجاد نکند جایز نیست؟ (مرجع: آیت الله خامنه ای)
پاسخ اجمالی

ملاک حرام و حلال بودن موضوعات متفاوت، مختلف است. ملاک حرمت آواز خواندن غنایی بودن و مناسبت داشتن با مجالس لهو و لعب آن است، اما ملاک حرمت دیدن شوی زنان نامحرم ممکن است یکی از موارد زیر باشد:

1. حرام بودن نگاه به زنان بدون پوشش؛ زیرا در چنین مجالسی معمولا ًزنان مجری رعایت پوشش اسلامی را نمی کنند.

2. حرام بودن اختلاط زن و مرد نامحرم . در چنین مجالسی معمولاً برنامه ها به صورت اختلاط بین زن و مرد می باشد. (مجریان و تماشاگران)

3. اجرای غنا (آوازه خوانی) حرام

4. اجرای رقص زنان و مردان (به تنهایی یا مختلط)

در صورتی که در یک مراسم شو، هیچ یک از موارد بالا نباشد، حرام نخواهد بود.

برای آگاهی بیشتر به نمایه های زیر مراجعه فرمائید:

1. گوش کردن به موسیقی با صدای زن، 2832 (سایت: 3064) .

2. دلایل حرمت موسیقی، 932 (سایت: 1004) .

3. دلایل حرمت و حلیت موسیقی، 388 (سایت: 401) .

4. راه شناسایی موسیقی حلال از حرام، 499 (سایت: 540) .