شنیدن آواز زن چه حکمی دارد؟
پرسش
آیا شنیدن آواز زن برای مرد نامحرم جایز است؟
پاسخ اجمالی
درباره سؤال فوق باید گفت، زنان نباید با شیوه‌ای محرّک و مهیّج به خوانندگی بپردازند و تمام فقها در مورد حرمت این نوع از خوانندگی - چه با حجاب و چه بی حجاب - اتفاق نظر دارند. اما در موردی که آواز و خوانندگی زن با غنا و تحریک همراه نباشد، بین فقها اختلاف نظر است، که تفصیل آن به شرح زیر می‌باشد.
آیات عظام امام خمینى، سیستانى، صافى، فاضل، بهجت، وحید و مکارم (مد ظلهم العالی): گوش دادن به آن جایز نیست.[1]
آیات عظام تبریزى، خامنه‌ای و نورى همدانی (مد ظلهم العالی): گوش دادن به آواز زن اگر غنا نباشد و باعث التذاذ جنسى و تهییج شهوت نشود و مفسده‏اى بر آن مترتب نگردد، اشکال ندارد.[2]
تبصره: غنا عبارت است از ترجیع صدا به نحوى که طرب‏انگیز و مناسب با مجالس لهو و گناه باشد.

[1]. سایت آیت الله سیستانی سؤال، 19؛ صافی گلپایگانی، لطف الله، جامع الاحکام، ج2، ص 161، س 1671، انتشارات حضرت معصومه(س)، قم، چاپ چهارم، 1417ق؛ فاضل لنکرانی، محمد، جامع المسائل، ج 1، ص 454، س 1725، انتشارات امیر قلم، قم، چاپ یازدهم، بی تا؛ مکارم شیرازی، ناصر، استفتاءات جدید، محقق و مصحح: علیان‌نژادی‌، ابوالقاسم، ج 1، ص 153، س 526، انتشارات مدرسه امام علی بن ابی طالب(ع)، قم، چاپ دوم، 1427ق؛ بهجت، محمد تقی، استفتاءات، ج 4، ص 530، س 6352،  دفتر حضرت آیة الله بهجت، قم، چاپ اول، 1428ق؛ استفتا از دفتر آیات عظام امام خمینی و وحید خراسانی توسط نرم افزار پرسمان.
[2]. تبریزی، جواد، استفتاءات جدید، ج 1، ص 225، س 1075، قم، چاپ اول، بی تا؛ حسینی خامنه‌ای، سید علی، اجوبة الاستفتاءات، ص 252، س 1145، دفتر معظم له، قم، چاپ اول، 1424ق؛ نوری همدانی، حسین، هزار و یک مسئله فقهی، ج1، ص 106، س 444 و ج2، ص 157، س 542، نشر مهدی موعود، قم، بی‌تا.