آیا بی‌حجابی نوعی حق الناس بوده و فرد بی‌حجاب بعد از توبه نیاز به طلب حلالیت از افرادی دارد که موجب گناه آنان شده است؟!
پرسش
آیا بی‌حجابی، غیر از رعایت نکردن حق الله، حق الناس هم هست؟ اگر موجب انحراف افرادی شده باشد، غیر از استغفار کار دیگری لازم است انجام گیرد؟
پاسخ اجمالی
رعایت نکردن حجاب اسلامی، زیر پا گذاردن حق الله است و موجب بر عهده آمدن حق الناس نمی‌شود؛ پس هر چند ممکن است بی‌حجابی موجب انحراف دیگران شود، ولی وی وظیفه ندارد تا از آنان طلب رضایت و حلالیت کند، البته واجب است، استغفار نموده و از خدای مهربان طلب آمرزش کند.
ضمائم:
پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
در فرض سؤال، شخص بى‌حجاب، مرتکب گناه شده است و باید توبه و استغفار نماید و وظیفه دیگری ندارد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
توبه و استغفار کافی است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
چنانچه موجب ضرر و زیان بر کسی نشود، حق الناس نیست، فقط حق الله است.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
1. رعایت حجاب واجب شرعی است و رعایت نکردن آن حق الناس ایجاد نمی‌کند.
2. استغفار کافی است.
لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.