آیا بعد از مرگ زوجه،والدین وی می توانند ادعای مهریه دخترشان را داشته باشند؟
پرسش
آیا بعد از مرگ زوجه،والدین وی می توانند ادعای مهریه دخترشان را داشته باشند؟
پاسخ اجمالی

مهریه مانند دیگر حقوق مالی به ارث می رسد، اگر زن در دوران زندگی مهریه خود را نگرفته و نبخشیده باشد،پرداخت این حق مالی بر عهده شوهر است و در صورتی که زن فوت کند این حق به ورثه او می رسد.

در روایتی از امام صادق (ع)  پرسیده شد که:« چه می‌فرمایید در مورد مردی که با زنی ازدواج نموده و مهریه را نیز معین کرده ولی (قبل از دخول) می‌میرد؟ ایشان فرمودند: زن، مالک نصف مهریه بوده و از هر چیزی از زوج ارث می‌برد و اگر زن هم بمیرد، حکم همین است. [1] »

بنابراین زن و ورثه او؛ اگر در ایام زناشویی دخول انجام نشده است مالک نصف مهریه اند و اگر دخول انجام شده است،مالک تمام مهریه اند ولی باید توجه داشت که یکی از ورثه های زن، شوهر و فرزندانش می باشند که آنان بعلاوه والدین زن از مهریه ارث می برند.برای آگاهی از مقدار و سهمیه هر کدام می توانید به سؤال 1325 (سایت: 1320) (مق دار ارث پدر، مادر و همسر از میت مرد )، مراجعه کنید.

[1] کلینی، ابوجعفر محمد بن یعقوب رازی، کافی، ج6،ص 119، تهران، المکتبة الاسلامیة چاپ اول، 1388هـ.ق.