انواع قیام ها از لحاظ دینی و غیر دینی و علل و عوامل قیام ها چیست؟
پرسش
انواع قیام ها از لحاظ دینی و غیر دینی و علل و عوامل قیام ها چیست؟
پاسخ اجمالی

1. قیام های دینی

2. قیام های غیر دینی

الف. قیام هایی که بر اساس موازین انسانی و اخلاقی انجام می گیرد.

ب. قیام هایی که بر اساس جاه طلبی ها و حب ریاست نشأت می گیرد.

توضیح:

قیام های دینی یعنی قیام هایی که بر اساس موازین دین صورت می پذیرد.

در این نوع قیام ها آن چه که مد نظر است خدا، دین خدا، مقررات و دستورات دینی و ... است و انگیزه های شخصی و فردی در آن جایی ندارد؛ نظیر قیام هایی که توسط انبیا و ائمه به ویژه امام حسین (ع) صورت گرفته است.

اما قیام های غیر دینی (قیام هایی که در آن خدا و دین نقش اساسی ندارند) یک دسته از آن قیام هایی هستند که منشأ دینی ندارند ولی بر اساس موازین انسانی و اخلاقی و مبارزۀ با ظلم و ستم و ... انجام می گیرد و در آن منافع شخصی و حزبی در نظر گرفته نمی شود.

و دسته ای دیگر نیز وجود دارند که نه تنها منشأ دینی ندارند بلکه فقط بر اساس جاه طلبی ها و حب ریاست و ... نشأت می گیرد و آن چه که در این قیام مورد نظر است منافع فردی و حزبی است نه منافع مردم.