منظور از ایساغوجی در علم منطق چیست؟
پرسش
ایساغوجی چیست؟
پاسخ اجمالی
«ایساغُوجى» اصطلاح منطقى است[1] که برخی می‌گویند، این کلمه مرکب و از سه جزء است. 1. ایس، 2. اغو، 3. اجى. معناى جزء اول «تو»، معناى جزء دوم «من» و معناى جزء سوم «آن‌جا» می‌باشد، اما بعدها از معناى اصلى خود نقل شده و به معناى «کلیات خمس» آمده است.
بعضى نیز معتقدند «ایساغوجى» یک کلمه است و معناى آن «گل پنج برگ» است؛ از این‌رو بر «کلیات خمس» اطلاق شده است. [2]

[1]. ر. ک: 47085.
[2]. ر. ک: سجادی، سید جعفر، فرهنگ معارف اسلامی، ج ‏1، ص 359، انتشارات دانشگاه تهران‏، چاپ سوم، 1373ش.