گاهی اوقات بعد از خروج باد معده رطوبتی از من خارج می شود. آیا این رطوبت نجس است و لباس و بدن باید تطهیر شود؟
پرسش
گاهی اوقات بعد از خروج باد معده رطوبتی از من خارج می شود (البته این رطوبت رنگ یا بوی خاصی ندارد). آیا این رطوبت نجس است و لباس و بدن باید تطهیر شود؟ فکر می کنم در این مورد دچار وسواس شده ام به این صورت که در هر بار خروج باد معده فکر می کنم نجس شده ام. تا چه حد باید به این مسئله توجه کنم؟ در صورتی که انسان مکان عمومی را نجس کند و باعث این شود که لباس دیگران نجس شود، آیا در آن دنیا توبیخ و مجازات می شود؟ وظیفه در این موارد چیست؟
پاسخ اجمالی

هر چه که از جلو یا عقب؛ مانند مذی یا وذی یا ودی یا دیگر رطوبت ها خارج می شود، اگر بول، غائط یا منی و خون[1] نباشد، پاک است. در جایی هم که شک وجود دارد که رطوبت از نجاسات (بول، غائط، منی،خون) است یا نه، با قاعده طهارت حکم به پاکی آن داده می شود.[2]

[1] مدارک العروة (للبیارجمندی)، ج‏2، ص 86.

[2] الشهید الأول، محمد بن مکی العاملی‏، ذکرى الشیعة فی أحکام الشریعة، ج‏1، ص: 106.