نگهداری گربه در خانه چه حکمی دارد؟
پرسش
نگهداری گربه در خانه چه حکمی دارد؟
پاسخ اجمالی

در مورد جواز نگهداری گربه نه تنها کسی تردید نکرده است، بلکه امامان معصوم (ع) در روایاتشان ما را به این امر تشویق نموده اند.

پاسخ تفصیلی

پیش از پرداختن به پاسخ، نخست لازم است به این پرسش پاسخ دهیم که آیا خرید و فروش گربه جایز است یا خیر؟

با توجه به روایاتی که در زمینه خرید و فروش حیوانات به ویژه گربه وجود دارد بی تردید خرید و فروش و کسب درآمد از این راه اشکالی ندارد.

در این زمینه محمد بن مسلم از امام صادق (ع) نقل می کند که آن حضرت (ع) فرمود: "به دست آوردن درآمد با فروش گربه اشکال ندارد". [1]

بر اساس این روایات فقها نیز فتوا به حلیت آن داده اند. از جمله آیت الله بهجت در کتاب جامع المسائل می فرماید: جمیع سباع و حشرات و مُسوخ از گربه و غیر آن و حشرات و طیور و اقسام آنها، جواز تکسّب به آنها دائر مدار منفعت محلّله مقصوده است، و خصوص «گربه» جواز تکسّب به آن منصوص و مسلّم است. [2]

امّا در مورد جواز نگهداری آن کسی تردید نکرده است، بلکه امامان معصوم (ع) در روایاتشان ما را به این امر تشویق نموده اند.

یکی از امامان (ع) می فرمایند: "منزل نباید خالی از سه چیز باشد که آنها موجب آبادانی منزل هستند. گربه، کبوتر و خروس". [3]

معاویة بن عمار از امام صادق (ع) نقل می کند که آن حضرت (ع) در مورد گربه فرمود: "آن از اهل خانه تان محسوب می شود و از نیم خورده اش می شود وضو گرفت". [4]

نمایه های مرتبط:

احکام مخصوص به سگ و گربه، 6824 (سایت: 6988) .

احکام سگ و گربه، 6879 (سایت: 6966) .

موی گربه، 697 (سایت: 745) .

[1] شیخ طوسى، تهذیب‏الأحکام، ج 6، ص 356، دار الکتب الإسلامیه، تهران، 1365 هجرى شمسى.

[2] بهجت، محمد تقی، جامع المسائل، ج ‏2، ص 391.

[3] محدث نورى، مستدرک‏الوسائل، ج 8، ص 284، مؤسسه آل البیت علیهم السلام، قم، 1408 هجرى قمرى.

[4] شیخ طوسى، تهذیب‏الأحکام، ج 1، ص 226، حدیث 35.