آیا امام حسین(ع) در شب عاشورا، جایگاه یارانشان در بهشت را به آنان نشان دادند؟
پرسش
آیا روایات و گزارش‌های صحیحی وجود دارد که امام حسین(ع) در شب عاشورا، بهشت را به یاران خود نشان دادند؟
پاسخ اجمالی
بر اساس گزارش‌هایی، امام حسین(ع) در شب عاشورا جایگاه یاران خود را در بهشت به آنها نشان دادند:
1. امام سجاد(ع) می‌فرماید: پدرم در شب عاشورا به یارانش فرمود: از تاریکى شب استفاده کنید و بروید تا در امان باشید، چون آنها تنها به دنبال من هستند، اما یاران آن‌حضرت این موضوع را نپذیرفتند. آن‌جا بود که حضرتشان در حق آنان دعا کرده و جایگاهشان در بهشت را نشانشان دادند. [1]
2. امام صادق(ع) فرمود: در شب عاشورا حجاب از جلوی چشمان یاران امام حسین(ع) کنار رفت و آنها جایگاه‌های خود را در بهشت مشاهده کردند و به همین جهت در جنگیدن از هم دیگر سبقت می‌گرفتند تا زودتر به بهشت وارد شوند.[2]
گفتنی است آنچه در این روایات بیان شده اصل نشان دادن جایگاه آنان در بهشت است، اما نحوه نشان دادن بهشت در آنها بیان نشده است.

[1]. قطب الدین راوندی، سعید بن عبد اللّٰه، الخرائج و الجرائح، ج 2، ص 847 – 848، قم، مؤسسه امام مهدی عجل الله تعالی فرجه، چاپ اول، 1409ق.
[2].  شیخ صدوق، علل الشرائع، ج 1، ص 229، قم، کتاب فروشی داوری، چاپ اول، 1385ش.