اگر کسی با خواهر پدری خود روابط عشقی و دوستی داشته باشد چه حکمی دارد؟
پرسش
اگر کسی با خواهر خود که از مادری دیگر است روابط عشقی و دوستی عمیق داشته باشد چه حکمی دارد؟
پاسخ اجمالی

یکی از محارم نسبی برادر و خواهری هستند که از یک پدر و از دو مادر باشند. به عبارت دیگر، تنها در پدر مشترک اند. ازدواج و هرگونه ارتباط جنسی (لذت جنسی) با محارم حرام است. بنابر این هرگونه روابط عشقی و لذت های جنسی از او حرام است.

پاسخ تفصیلی

محرمیت از سه راه حاصل می شود: نسب، رضاع، ازدواج

کسانى که از راه نسب به انسان محرم‏اند، عبارت‏اند از:

1. پدر و مادر و هر چه بالا روند (مانند پدر بزرگ و مادر بزرگ)

2. اولاد و هر چه پایین روند (مانند نوه و نتیجه)

3. خواهر و برادر و هر چه پایین روند (مانند خواهرزاده و برادرزاده)

4. عمو و عمه و هر چه بالا روند (مانند عمو و عمه پدر و مادر)

5. دایى و خاله و هر چه بالا روند (مانند دایى و خاله پدر یا مادر). [1]

بنا براین یکی از محارم نسبی برادر و خواهر هستند. برادر و خواهر نسبی بر سه قسم اند:

الف. برادر و خواهر پدر و مادری یعنی برادر و خواهری که از یک پدر و یک مادر هستند.(در پدر و مادر مشترک اند)

ب. برادر و خواهر پدری یعنی برادر و خواهری که از یک پدر و از دو مادر هستند. (تنها در پدر مشترک اند)

ج. برادر و خواهر مادری یعنی برادر و خواهری که از یک مادر و از دو پدر هستند. (تنها در مادر مشترک اند)

ازدواج و هر گونه روابط جنسی (لذت جنسی) با تمام محارم فوق حرام است.

برای آگاهی بیشتر به پاسخ های زیر مراجعه فرمائید.

1. سؤال 5059  (سایت: 5360) ، نمایه: محارم انسان.

2.   سؤال 1342 (سایت: 1341)، نمایه: ارتباط جنسی با محارم .

[1] توضیح المسائل مراجع، م 2384- 2389 و 2472 و 2464 و ر. ک: رساله محرم و نامحرم، مجتهدى تهرانى، احمد، ص 10. با استفاده از نرم افزار پرسمان.