در صورت بقاء بر تقلید بر میت، مسائل خمس را باید از کدام مرجع، تقلید کنم؟
پرسش
مرجع قبلی من آیت آلله بهجت بوده که بعد از فوت ایشان به آقای سیستانی رجوع کردم و بقا بر میت کردم و اکنون نیز مرجعم آقای بهجت است.می خواستم بپرسم من که باید خمسم را به دفتر آقای سیستانی بدهم، احکام خمس را باید از کدامیک تقلید کنم؟
پاسخ اجمالی

معنای بقاء بر میت در مسأله شما این است که شما با فتوای حضرت آیت الله العظمی سیستانی بر تقلید از حضرت آیت الله العظمی بهجت باقی مانده و به فتواهای ایشان عمل می کنید بنا براین شما باید در مسائل خمس به فتوای آیت الله بهجت ره عمل نمائید.و خمس خود را به دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی بپردازید.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

1. خمس باید به فقیه عادل دارای کفایتی پرداخت شود که در قید حیات است و می تواند تصدی شؤون ولایی را بر عهده گیرد، چه این فقیه مرجع تقلید فرد پرداخت کننده باشد و چه نباشد.

2. در هنگام تشکیل حکومت اسلامی، خمس، بنابر احتیاط واجب، باید به ولی فقیه یا وکیل وی پرداخت شود و اگر ولی فقیه راضی به پرداخت آن به سایر مراجع، یعنی فقهای جامع الشرائط، باشد، این امر بلامانع است.