نام فرزندان امام هادی(ع) را بیان نمایید؟
پرسش
آیا امام هادی(ع) دختری به نام عائشه داشت، علت نام‌گذاری او چیست؟
پاسخ اجمالی

بر اساس گزارش‌های تاریخی، امام هادی(ع) پنج فرزند داشت،[1] چهار پسر به نام‌های، امام حسن عسکری،[2] جعفر،[3] سید محمد[4] و حسین، و یک دختر به نام عائشه.[5] البته در برخی گزارش‌ها نام دختر امام دهم(ع)، « عُلَیّه»،[6] و یا «دلاله»[7] نیز ذکر شده است.

گفتنی است؛ در مورد زندگی عائشه و دلیل این نام‌گذاری با جست‌و‌جویی که در منابع معتبر داشتیم، اطلاعاتی به دست نیاوردیم. [8]

هم‌چنین از زندگی حسین پسر حضرتشان نیز اطلاعات زیادی در دست نیست، اما در برخی از کتاب‌های متأخر آمده است که از ایشان و امام حسن عسکرى(ع) با عنوان «سبطین» تعبیر کرده و این دو برادر را به دو سبط پیامبر(ص) یعنی امام حسن(ع) و امام حسین(ع) تشبیه می‌کردند. هم‌چنین بیان شده که صداى امام مهدی(ع) به صدای ایشان شبیه بود. [9]

[1]. طبرسی، فضل بن حسن، تاج الموالید، ص 104، بیروت، دار القاری، بیروت، چاپ اول، 1422ق.

[2]. «زندگی‌نامه حضرت امام حسن عسکری(ع)»، 60385؛ «فرزندان امام حسن عسکری (ع)»، 21327؛ «سبزه بودن پوست برخی از امامان(ع)»، 87910.

[3]. «ادعای امامت جعفر کذاب»، 2758؛ «جعفر کذاب و ادعای فرزند نداشتن امام حسن عسکری»، 3028؛ «فرزندان و نسل جعفر کذاب»، 27924.

[4]. «امام هادی(ع) و فرزندشان سید محمد»، 24272.

[5]. تاج الموالید، ص 104.

[6]. ابن شهر آشوب مازندرانی، مناقب آل أبی طالب ع، ج 4، ص 402، قم، علامه، چاپ اول، 1379ق.

[7]. طبری آملی، محمد بن جریر، دلائل الامامة، ص 603، قم، بعثت، چاپ اول، 1413ق.

[8]. در صورت برخورد با منبع قابل استناد و کهنی در این زمینه و نیز مطلب بعدی (که مستند آن‌را نیز در کتب روایی و تاریخی گذشته نیافتیم)، پرسش ویرایش خواهد شد.

[9]. قمی، شیخ عباس، مفاتیح الجنان‏، ص 521، قم، اسوه.