آیا گرفتن پول در قبال مداحی اهلبیت (ع) و همچنین خواندن دعا یا قرآن و اذان اشکال دارد؟
پرسش
با عرض سلام و تحیت به محضر حضرتعالی:
1- آیا گرفتن پول در قبال مداحی اهلبیت (ع) و همچنین خواندن دعا یا قرآن و اذان اشکال دارد؟
2- بعضی از مداحان به صورت مجانی می خوانند و هیچ پولی دریافت نمی کنند و می گویند: ما ان شاء الله اجر خود را در آخرت از مولایمان می خواهیم، آیا این پول نگرفتن و چنین اعتقادی صحیح است؟
پاسخ اجمالی

کاربر محترم؛

اجرت گرفتن در مقابل عملى که بر انسان واجب نیست؛ مثل روضه یا قرآن یا استخاره یا دعا براى دیگران، ظاهراً اشکال ندارد.[1] و اگر کسی هم بخواهد در قبال این کارها مزدی نگیرد نه تنها اشکالی ندارد، بلکه شایسته تر نیز خواهد بود.

[1] مجمع المسائل (للگلپایگانی)، ج‏2، ص 56؛ توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏2، ص 9331، سؤال 76.