حدیث «منتظر فرج باشید و از رحمت خدا ناامید نگردید، محبوب ترین کارها نزد خدا انتظار فرج است»، از کیست؟
پرسش
این حدیث از کیست: منتظر فرج باشید و از رحمت خدا ناامید نگردید، محبوب ترین کارها در نزد خدا همانا انتظار فرج است؟
پاسخ اجمالی

این سخن بخشی از حدیث طولانی، از تعلیمات و آموزش های امیر المؤمنین علی (ع) است که دارای چهارصد بخش است. در این حدیث طولانی امام علی (ع) چهارصد نکته از مصالح دین و دنیاى مسلمانان را به آنان آموخت.[1]

فراز مورد پرسش این حدیث، چنین است: «انْتَظِرُوا الْفَرَجَ وَ لا تَیْأَسُوا مِنْ رَوْحِ اللَّهِ فَإِنَّ أَحَبَّ الْأَعْمَالِ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ انْتِظَارُ الْفَرَجِ»؛[2] منتظر فرج (آل محمد) باشید و از رحمت خداوند نومید نشوید؛ زیرا که محبوب ترین اعمال در پیشگاه خداوند، انتظار فرج است.

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.

[1]. شیخ صدوق، خصال، ج 2، ص 611 – 637، انتشارات جامعه مدرسین، قم، 1403 ق.

[2]. همان، ج 2، ص 616.