آیا برای دیدن انیمیشن هم مثل فیلم باید قاعده قصد لذت یا ریبه نداشتن رعایت شود؟
پرسش
1. آیا برای دیدن انیمیشن هم مثل فیلم باید قاعده قصد لذت یا ریبه نداشتن رعایت شود؟ 2. آیا ریبه شامل خوف از هر احساسی که با دیدن نامحرم به انسان دست می‌دهد می‌شود؟ اگر اینطور باشد که هیچ فیلمی نمی‌توان دید؛ چون به هر حال احساسی که نسبت به بازی غیر همجنس داریم با احساسی که نسبت به همجنس داریم متفاوت است، حتی اگر قصد لذت بردن نداشته باشیم؟
پاسخ اجمالی
1. حرمت نگاه به غیر با قصد لذت و شهوت، یک قاعده کلی است.[1] در این مسئله فرقی بین فیلم و انیمیشن و سایر موارد نیست. حتی اگر انسان به  همجنس خود با قصد لذت شهوانی بنگرد، مرتکب معصیت شده است.[2]
2. درباره معنای ریبه می‌توانید به نمایه: 12935 (سایت: 12710) (معنای ریبه و مفسده در نگاه به نامحرم) در همین سایت مراجعه فرمایید.

[1]. البته نگاه به همسر از این قاعده مستثنا است.
[2]. توضیح المسائل (محشى - امام خمینى)، ج ‌2، ص 490، م 2438.