حضرت فاطمه(س) چه غذاهایی برای خانواده‌اش می‌پختند؟
پرسش
حضرت فاطمه زهرا(س) چه غذاهایی برای خانواده‌اش می‌پختند؟
پاسخ اجمالی
تنوع غذایی در آن زمان بسیار کمتر از زمان کنونی بوده است. و معمولاً غذاهای تهیه و مصرف شده توسط افراد، برای جامعه آن روز – و حتی امروز - آن قدر اهمیت نداشت تا گزارش تمام آنها در منابع تاریخی و حدیثی ذکر شود.
با این وجود، گزارشی وجود دارد که حضرت فاطمه(س) در زندگی خانوادگی از غذاهای ساده استفاده کرده[1] و غذاهای بهتر را به مردم اطعام می‌کردند؛ امام صادق(ع) در این‌باره فرمود: «على(ع) در خوراک و روش خود شبیه‌ترین مردم بود به رسول خدا(ص)، و چنان بود که خودش نان و زیتون می‌خورد و به مردم نان و گوشت می‌داد، و على(ع) آب می‌کشید و هیزم می‌آورد و فاطمه(س) آرد آسیاب می‌کرد و خمیر می‌ساخت و نان می‌پخت».[2]

[1]. انصارى زنجانى خوئینى‏، اسماعیل، الموسوعة الکبرى عن فاطمة الزهراء، ج ‏1، ص 184، قم، دلیل ما، چاپ اوّل‏، 1428ق.
[2]. کلینى، محمد بن یعقوب، الکافی، ج ‏8، ص 165، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، 1407ق.