«هر کس خدا را آن‌طور که لایق است عبادت کند، خدا آرزوهایش را بیش از حد نیازش بر آورده می‌کند». آیا چنین عبارتی مستند به روایت است؟
پرسش
آیا روایتی می‌گوید هرکس خدا را آن‌طور که لایق است عبادت کند، خدا آرزوهایش را بیشتر از حد کفایتش بر آورده می‌کند؟
پاسخ اجمالی
علاوه بر آیات فراوانی - نظیر آیه 66 سوره مائده و آیه 96 سوره اعراف - که به نوعی بیانگر همین واقعیت هستند، این مضمون در روایات گوناگونی نیز وجود دارد:
امام على(ع): «خداوند عزّوجلّ از فراز عرش خود فرمود: اى بندگان من! مرا عبادت کنید بر اساس آنچه به شما دستور داده‌ام و به من نیاموزید که چه چیز به صلاح شما است؛ زیرا من به آن داناترم‏ و آنچه را به صلاح شما است از شما دریغ نمی‌کنم».[1]
حضرت فاطمه(س): «هر کس عبادت ناب و خالصانه خود را به درگاه خدا فرا برَد، خداوند عزّ و جلّ، بهترین کارى را که به صلاح او است، برایش فرو فرستد».[2]
امام حسن مجتبی(ع): «هر کس خدا را بندگى کند خداوند همه اشیاء را بنده او گرداند».[3]
امام حسین(ع): «هر کس خدا را آن‌گونه که حقّ او است، عبادت کند، خداوند، بیش از آرزوها و نیازش به او اعطا می‌کند».[4]

[1]. ورام بن أبی فراس، مسعود بن عیسى،‏ مجموعة ورام، ج ‏2، ص 108، قم، مکتبة فقیه‏، چاپ اول‏، 1410ق.
[2]. همان؛ ابن فهد حلى، احمد بن محمد، عدة الداعی و نجاح الساعی، ص 233، دار الکتب الإسلامی‏،  چاپ اول‏، 1407ق.
[3]. مجموعة ورام، ج ‏2، ص 108.
[4]. همان.