آیا سلمان فارسی هنگام قحطی نزد قبر پیامبر(ص) رفته و از ایشان درخواست باران می‌کرد؟!
پرسش
آیا سلمان هنگام قحطی نزد قبر پیامبر(ص) رفت و گفت: «یا محمد! برای امت خودت آب طلب کن»؟!
پاسخ اجمالی

شیعیان اساساً رفتن کنار مزار پیامبر اسلام(ص) و دیگر معصومان و توسل به آن حضرات برای درخواست‌های دینی و دنیایی را امری مطلوب می‌دانند،[1] و در منابع معتبر اهل‌سنت نیز ‌به چنین توسل‌هایی اشاره شده است:

در زمان عمر بن خطاب، جامعه دچار قحطی شد. مردی کنار قبر پیامبر(ص) آمد و عرضه داشت: ای پیامبر خدا! امت تو نابود شدند، از خدای عالم باران طلب کن. بعد از مدتی پیامبر(ص) به خوابش آمد و فرمود: به زودی باران رحمت نازل خواهد شد.[2]

اما با بررسی اجمالی که در منابع داشتیم به گزارشی مبنی بر این‌که سلمان فارسی نزد قبر حضرتشان رفت و از ایشان چنین خواسته‌ای داشته باشد، دست نیافتیم که در صورت برخورد با چنین گزارشی، این پاسخ ویرایش خواهد شد.

[1]. «گفت‌وگو و توسل ائمه اطهار(ع) به قبر پیامبر اکرم(ص)»، 72092؛ «عنایت امامان معصوم(ع) به مؤمنان پس از مرگ آنها»، 111141.

[2]. ذهبی، محمد بن احمد، تاریخ الاسلام، تحقیق، تدمری، عمر عبد السلام، ج 3، ص 273، بیروت، دار الکتاب العربی، چاپ دوم، 1409ق.