محقق حقائق امکانی بودن امام رضا(ع) در صلوات ابن عربی معنایش چیست؟
پرسش
محقق حقائق امکانی بودن امام رضا(ع) در صلوات ابن عربی به چه معنا است و بیانگر چیست؟
پاسخ اجمالی

جدا از بررسی صحت استناد این صلوات به محی الدین ابن عربی، باید گفت؛ این‌که در درودهای یاد شده، «محقّق حقائق امکانی بودن»،[1] یکی از فضایل و ویژگی‌های امام رضا(ع) به شمار آمده، معنایش می‌تواند آن باشد که حضرتشان واسطه‌ی فیض بین پروردگار و بندگان است.[2]

[1]. موسوى خلخالى، صالح، شرح مناقب محى الدین عربى، ص 272، تهران، کتابخانه خورشید، چاپ اول، 1322ش.

[2]. ر. ک: «امامان(ع) و ولایت تکوینی»، 222؛ «ربوبیت و انسان کامل»، 3416؛ «معنای حدیث لولا فاطمه »، 8251.